Under februari blev det klart att SCA Obbola väljer att använda Acosense teknik för att analysera massakoncentration vid det nya kokeriet som stod klart i början av året. Ordern gäller två mätpositioner och SCA Obbola har även planer på att vidareutveckla och komplettera dessa mätpunkter med andra applikationer.

Produkten ACOspector, som tidigare är etablerad för torrhaltsanalys på återvinningssidan, har under de senaste två åren i samarbete med ett flertal kunder och partners som Innventia utvecklats vidare för att även adressera analysbehoven på brukens massasida. Applikationen har validerats med tester i pilot- såväl som på fullskalig anläggning

Vi ser fram emot att leverera till SCA Obbola. SCA var tidigt med i Acosense historia då Östrands bruk var en av de första kunderna och att nu ytterligare ett bruk i koncernen valt Acospector är ett starkt kvitto för behovet av och potentialen för vår teknik, säger Pia Holmberg Sälj – och Marknadsansvarig på Acosense.

För mer information kontakta Acosense Sälj- och Marknadsansvarig:

Pia Holmberg, pia.holmberg@acosense.com

070-733 26 76

031 – 763 26 12

Mer om Acosense

Acosense utvecklar och säljer ACOspector, ett onlineinstrument som i realtid kan analysera processegenskaper som torrhalt, viskositet och slamhalt i flödande vätskor.

Operatörer får information till kontrollrummet om tidigare svåranalyserade egenskaper i deras flöden och kan därmed optimera sin drift. Installationen av ACOspector görs under full produktion och analysen sker helt utan kontakt med vätskan.

Läs mer på www.acosense.com

SCA

SCA är ett ledande globalt hygien- och skogsproduktföretag. Koncernen utvecklar och tillverkar hållbara hygienprodukter, mjukpapper och skogsprodukter. Produkterna säljs i cirka 100 länder under många starka varumärken. Som Europas största privata skogsägare, lägger SCA stor vikt vid hållbart skogsbruk. Koncernen har cirka 44 000 anställda. Omsättningen under 2013 uppgick till 93 miljarder kronor. SCA Obbolas förpackningspappersbruk tillverkar idag 440 000 ton kraftliner, 240 000 ton oblekt långfibermassa och har cirka 300 anställda.