Acosense har beslutat att bli medlemmar i EHEDG (European Hygienic Engineering & Design Group) för att stötta arbetet med säkra livsmedel genom hygienisk design inom alla aspekter av livsmedelstillverkningen.  Livsmedelsindustrin är den största tillverkningsindustrin i Europa sett i arbeten och adderat värde. Kvalitet och produktsäkerhet är två viktiga faktorer för att såväl vara konkurrenskraftiga på en global marknad som att kunna säkerställa att slutkunden får en bra och säker produkt.

EHEDG grundades 1989 som ett ideellt konsortium av tillverkare av utrustning, livsmedelsproducenter, leverantörer till livsmedelsindustrin, forskningsinstitut och universitet, hälsomyndigheter och statliga organisationer. Det huvudsakliga målet för EHEDG är att främja säkra livsmedel genom att förbättra hygienisk konstruktion och design i alla aspekter av livsmedelstillverkning.

ACOspectorns unika design och att instrumentet är placerat utanför processen gör det idealisk ur ett hygieniskt perspektiv vilket är speciellt viktigt för livsmedelsindustrin där kontamination och rengöring av instrument placerade i process kan vara ett stort problem.

Acosense ser fram emot att delta i arbetet för en säker och hållbar livsmedelsproduktion och bidra till lösningar på de problem man ser idag.

Vill du veta mer om EHEDG? Läs mer här.

Vid frågor kontakta Pia Holmberg pia.holmberg@acosense.com eller 031-763 26 12.