Acosense söker en civilingenjör med gediget intresse för matematik och kemiska processer samt kunskap om multivariat dataanalys och kvantitativa modeller.

Vi söker nu dig som är kemometriker, teknisk matematiker, teknisk fysiker eller kemitekniker till vår teknikavdelning. Du som söker har erfarenhet av multivariat dataanalys, gärna med fokus på spektroskopi, och har goda kunskaper i Matlab. Erfarenhet av online-tillämpningar, kemiteknik i processindustri, signalbehandling eller akustik är meriterande.

Du kommer att arbeta med:

 • statistisk modellering och databehandling inom en akustisk tillämpning
 • utveckla generella ramverk för hantering av data och modeller i Matlab
 • kontinuerligt förbättra de statistiska modellerna genom en successivt bättre förståelse av mätdatat och de egenskaper som ligger till grund för de inspelade signalerna
 • att säkerställa kvaliteten i insamlade data
 • att bistå säljavdelningen med support gällande modelleringsfrågor
 • att bistå övriga teknikteamet med utveckling av våra instrument

Erfarenhet och personliga egenskaper som behövs:

 • minimum inneha en Master of Science eller civilingenjörsexamen i något av följande fält: kemometri, teknisk fysik, teknisk matematik eller kemiteknik
 • vara nyfiken och intresserad av att kontinuerligt förbättra modeller, processer och din egen kunskap inom området.
 • förmåga och intresse av kundkontakter för att öka förståelsen för kundens process med avsikt att kunna göra ännu bättre modeller och prediktioner.
 • självgående och kunna organisera och planera ditt eget arbete.
 • flexibel, prestigelös och teamorienterad.
 • kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Det är mycket meriterande om du har erfarenhet från processindustrin samt från att ha arbetat med signalbehandling eller akustik.

Vad erbjuder vi dig?

Lön och övriga förmåner kommer att ställas i relation till de krav och förväntningar som finns samt korreleras mot den bakgrund och erfarenhet som kandidaten erbjuder. Vi erbjuder dessutom en spännande arbetsmiljö tillsammans med ett engagerat och professionellt team.

Övrigt

Start: Omgående

Vi kommer att ha en löpande intervjuprocess, därför viktigt att ni inkommer med er intresseanmälan så snabbt som möjligt!

Plats: Du arbetar vid huvudkontoret i Göteborg. Ett fåtal resor kan förekomma.

 

För ansökan eller ytterligare information vänligen kontakta:

Johannes Kocher

Technical Manager

Telefon: 031 763 2611

Email: jobs@acosense.com

 

www.acosense.com


Om oss:

Acosense AB (publ) erbjuder den globala processindustrin instrument som analyserar vätskors egenskaper i rör med hjälp av ljud. Instrumenten mäter kontinuerligt, i realtid och installeras helt ingreppsfritt. Den innovativa I o T tekniken kan med hjälp av sin unika mjukvara analysera flera egenskaper samtidigt och ger korrekta analysresultat även på vätskor som är opaka, frätande, slitande, trögflytande och/eller ger beläggningar. Instrumenten möjliggör för användaren att på ett enkelt, pålitligt och säkert sätt analysera och optimera sina processer vilket leder till drastiskt sänkta kostnader samt minskad energi- och miljöbelastning.  Acosense har sitt ursprung från ABB som via Chalmers Entreprenörsskola skapat Acosense för att göra innovationen tillgänglig för industrin. Bolaget startades 2009 och vi är idag 12 personer.